veiligheid
HOME

Een veilig huis begint hier mee

Een veilig huis wilt iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat je een veilig huis krijgt? Hieronder lees je een aantal tips om te zorgen dat jij een veilig huis krijgt. 

Aarding

Wanneer je meer veiligheid wilt voor je elektra installatie dan is een aardpen slaan altijd nodig. Tevens is het slaan van een aardpen verplicht. Door het slaan van een aardpen wordt er voorkomen dat er bij kortsluiting overspanning ontstaat. 

Smart home

Tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan. Een smart home. Een smart home zijn apparaten die zorgen voor automatisering van processen in je woning. Een smart home zorgt ook voor meer veiligheid. Zo zijn er camera’s beschikbaar die je vanaf je smartphone kunt bedienen. Verder kun je met slimme verlichting de indruk wekken dat er mensen thuis zijn. 

Wees voorzichtig

Wanneer de deurbel gaat is het verstandig om eerst te kijken wie er voor de deur staat voor je de deur opent. Met een slimme deurbel is dit gemakkelijk te doen, zelfs wanneer je niet thuis bent. 

Verberg plekken

We raden ten zeerste af om je sleutels niet te verbergen onder de deurmat, bloempot of andere locaties rondom je woning. Inbrekers zijn heer en meester in het vinden van deze locaties. Bovendien kunnen ze door observatie zien waar de sleutels worden verborgen. Geef liever je huissleutels aan buren die je vertrouwd. 

Beveilig je deuren

Een inbreker kiest altijd de gemakkelijkste weg om binnen te komen. Zorg daarom dat je deuren zo goed mogelijk beveiligd zijn. Plaats bijvoorbeeld een sensor bij de deur die je waarschuwt wanneer een deur wordt opengebroken. Zo ben je er van verzekerd dat er niets onverwachts gebeurt in je woning. 

Gesloten

Zorg ervoor dat inbrekers tijdens hun observatie niet eens de kans krijgen om bij je binnen te kijken. Zorg er daarom voor dat je rolluiken of gordijnen (deels) gesloten zijn. Wanneer inbrekers waardevolle spullen zien liggen, is de kans groter dat jouw woning als target wordt gekozen. 

Waardevolle spullen

Het is raadzaam om zo min mogelijk contant geld in huis te hebben. Het hebben van een kluis is handig maar let wel op dat een kluis een averechts effect kan hebben. Wanneer inbrekers een kluis zien dat is het voornamelijk dat ze de kluis zullen meenemen. Berg je contant geld, juwelen en andere kostbaarheden dus goed op, op een plaats waar niemand dit verwacht. 

Niet-thuis briefjes

Een niet-thuis briefje is ontzettend handig voor bezorgdiensten maar nog handiger voor inbrekers. Kies dus nooit voor een niet-thuis briefje maar koop in plaats daarvan een slimme deurbel die je bedient met een app waar je communiceert met degene die voor de deur staat. 

Dit waren onze tips om ervoor te zorgen dat je woning een stuk veiliger wordt.