VOOR HAAR,  VOOR HEM

Gaan hoortoestellen samen met fashion?

1 op de 10 Nederlanders heeft problemen met het gehoor. Jong en oud. Vaak wordt een gehoorapparaat gezien als de oplossing. Maar wist je al dat maar liefst 92% van de hoortoesteldragers tevreden is over het uiterlijk van hun hoortoestel? Betekent dit dan dat hoortoestellen, anno 2023, samen gaat met fashion? Wij hebben het uitgezocht! Lees snel verder. 

Felle kleuren? 

Veel modemerken zijn er zeker van. In 2023 gaan we massaal neon kleuren dragen. Primaire en opvallende kleuren, zoals oranje, fel-blauw of geel is weer helemaal in. Heb je dus net een gehoortest bij een audioloog gedaan is de conclusie dat je een gehoorapparaat nodig hebt? Kies dan voor een kleur apparaat dat niet vloekt met de kleurige kleding! Let wel op. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten gehoorapparaten. Kies je een gehoorapparaat met batterijen? Zorg dan dan je in ieder geval een aantal rayovac 312 batterijen op voorraad hebt. Mooi en er fashionable bij lopen is belangrijk, maar het moet natuurlijk wel gewoon goed werken! 

Korte shorts 

Korte rokjes en het laten zien van lingerie is helemaal trendy binnen de damesmode. Vrouwen willen steeds meer van het lichaam laten zien, dus dan is het ook mooi als je oren ook zo vrij en ‘bloot’ mogelijk zijn. Geschikte en onopvallende hoorapparaten die hierbij passen zijn er in overvloed. Denk bijvoorbeeld aan het zogenoemde Invisible-in-Canal (IIC) hoortoestel. Vraag bij je audicien of audioloog na welke keuze er is! 

Klassieke stijl 

In 2023 is de lange trenchcoat als jas mode bepalend. Dit type jassen worden vaak geleverd in neutrale, klassieke kleuren als beige, grijs en wit. Dat zijn natuurlijk tijdloze kleuren, waarbij een hoortoestel met eveneens neutrale kleuren goed tot zijn recht komt. Je kunt dus gerust een hoortoestel aanschaffen in wat minder verrassende kleuren als grijstint of een witte variant. Er is keuze in overvloed, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat je jouw favoriete gehoorapparaat niet gaat vinden! 

Slechthorenden schamen zich niet meer voor hun hoortoestel. Sterker nog, waar in het verleden een hoortoestel zo onzichtbaar mogelijk moest zijn en het kapsel vaak geschikt moest zijn om het toestel te verbergen is het tegenwoordig absoluut geen probleem dat een hoortoestel zichtbaar is. Die trend is namelijk ook terug te zien in het aantal kleuren van hoortoestellen. Dus op de vraag: “Gaan hoortoestellen samen met fashion?” JA! Absoluut! Hoortoesteldragers hoeven zich absoluut niet meer te schamen voor hun hoortoestel en kunnen het juist ontzettend tof combineren met de nieuwste modetrends.

Reacties uitgeschakeld voor Gaan hoortoestellen samen met fashion?