sieraden kopen tips
VOOR HAAR

Waar moet je op letten bij het kopen van sieraden?

Vrijwel iedere vrouw vindt sieraden mooi en zou er het liefst zoveel mogelijk van willen hebben. Het kopen van sieraden is echter een enorme uitdaging, omdat de kwaliteit goed moet zijn en het moest goed bij jouw stijl passen. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van sieraden.

Ga langs de juwelier

Tegenwoordig worden steeds meer producten online besteld, zo ook sieraden. Toch is een sieraad bestellen een stuk moeilijker in vergelijking met andere producten. Vooral als je een duur sieraad wil kopen, is het aan te raden om langs de juwelier te gaan. Een juwelier zal je informeren en adviseren bij het kiezen van een sieraad. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast geeft een foto soms een verkeerd beeld van een sieraad en is het beter om de sieraad met eigen ogen te zien. Vooral met gouden of zilveren sieraden, zoals gouden oorstekers, is het handig om het product te zien en om te doen om te kijken hoe die staat.

Wanneer je goedkopere sieraden wil kopen is het natuurlijk mogelijk om dit online te bestellen. Het is echter wel aan te raden om te kijken naar het retourtermijn. Dit is handig in het geval dat je niet tevreden bent over het sieraad. Daarnaast is het aan te raden om te kijken naar de recensies op Google. Hierdoor krijg je een goed beeld over de betrouwbaarheid van de webshop.

Houd rekening met jouw kledingstijl

Sieraden worden meestal gedragen om een outfit compleet te maken. Hiervoor is het wel van belang om rekening te houden met de kleding die er in jouw kledingkast hangt. Het is aan te raden om sieraden te kopen die passen bij jouw kledingstijl en natuurlijk ook bij de sieraden die je al hebt. Heb je op dit moment veel gouden sieraden? Kijk dan naar leuke andere gouden sieraden. Als je nu ineens zilveren sieraden gaat kopen, kan het zijn dat deze niet matchen met jouw huidige sieraden. Wil je graag grote sieraden? Dan is het beter om gebruik te maken van korte kleding, zoals jurken, rokjes of t-shirts met korte mouwen. Hierdoor vallen de sieraden op een mooie manier op.

Let op de kleur

De meeste mensen hebben een sterke voorkeur voor gouden of zilveren sieraden. Wanneer je graag een bepaald sieraad vaker wil dragen, is het verstandig om voor een zilveren sieraad te kiezen. Zilver is namelijk tijdloos en biedt een sterk contrast met robijn, parels of andere stenen. Daarnaast is zilver erg sterk, het wordt niet snel vies en zilveren sieraden hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe een zilverbadje is voldoende om ze weer te laten glimmen.