WIST JIJ?

De voordelen van een verkeerskleed

Ben je opzoek naar een origineel cadeau voor de eerste verjaardag van je nichtje, neefje of kindje? Dan heb ik een leerzaam en leuk idee ineen waar de jarige vele jaren wat aan zal kunnen hebben! Wat dacht van je van een verkeerskleed? Nu de jarige nog best wel jong is kan hij  met speelgoed in de weer gaan op het verkeerskleed. Zodra de jarige wat ouder is kan hij ermee leren hoe het verkeer in elkaar zit! Een verkeerskleed is een cadeau dat de jarige vast nog niet heeft en is daarnaast ook fijn om op de grond te hebben als zachte ondergrond! Nog meer voordelen van een verkeerskleed vind je hieronder!

Fijne motoriek verbeteren

Wist je dat een verkeerskleed een goede manier is om de fijne motoriek van kinderen te verbeteren? Onder de fijne motoriek vallen de kleine bewegingen als tekenen, schrijven en knutselen waar aandacht en concentratie voor vereist zijn. Voor kinderen kan dit heel lastig zijn. Kinderen kunnen soms net stuiterballen zijn die honderden activiteiten tegelijk willen uitvoeren. Het focussen op één activiteit is een hele klus opzicht. Echter is dit wel iets wat kinderen moeten oefenen en aanleren. Dat kan gedaan worden met behulp van speelkleden. Onder de speelkleden kan je verkeerskleden vinden waar kinderen op kunnen spelen. Hier kunnen kinderen op kunnen zitten knutselen en spelen met speelgoed en tegelijkertijd hun fijne motoriek ontwikkelen.

Fantasie stimuleren

Het spelen op een verkeerskleed zorgt ervoor dat kinderen met hun fantasie alle kanten op kunnen gaan. Met hun fantasie kunnen ze urenlang met speelgoed spelen, spelen en spelen zonder zich eraan te vervelen. Jongens kunnen oneindig vele rondjes rijden met speelgoedautootjes op een verkeerskleed en hun eigen fictieve wedstrijden houden. Meisjes kunnen aan de andere kant weer met hun poppetjes spelen op het verkeerskleed en lange gesprekken laten plaatsvinden tussen de poppetjes. Kinderen worden dus door het verkeerskleed getriggerd om hun fantasie los te laten gaan.

Verkeersregels aanleren

Een interactieve manier om kinderen in contact te kunnen brengen met de verkeersregels is door middel van een verkeerskleed. Een verkeerskleed zorgt ervoor dat je met voorbeelden verkeersregels kan uitleggen en aanleren bij kinderen. Met autootjes en poppetjes kunnen situaties gecreëerd worden waar de verkeersregels toegepast moeten worden. Zodra de kinderen de verkeersregels een soort van begrijpen kan je zelfs testen of de kinderen de regels begrijpen met behulp van een verkeerskleed.