CULTUUR

REISADVIES RONDREIS BOTSWANA

Ben jij van plan om binnenkort een rondreis door Botswana te maken? Dan is het handig om het onderstaande stuk te lezen. Hierin staat alle informatie vermeld waar je rekening mee moet houden. Bepaalde zaken die je voor je vertrek wil regelen. Maar ook zaken waar je tijdens je rondreis rekening mee wil houden. 

CHECKLIST REISDOCUMENTEN

Wanneer je een rondreis Botswana gaat maken, heb je altijd een geldig paspoort nodig waarmee je jezelf kan identificeren. Bij binnenkomst van Botswana, moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. 

De meeste mensen nemen een reisverzekering als ze een rondreis gaan maken. Maar omdat je voor een langere tijd weg gaat, is het handig om na te gaan of de verzekering ook andere kosten dekt zoals bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Een normale basisverzekering die de meeste mensen hebben, vergoedt dit meestal niet. 

Tijdens zo’n rondreis Botswana gaat er redelijk wat geld doorheen. Maar je moet ook rekening houden met onverwachte situaties die zich voor kunnen doen. Houd daarom altijd extra financieel middelen achter de hand. 

Zorg er ook voor dat je verschillende betaalmiddelen meeneemt tijdens de rondreis. Zorg voor contant geld en voor een pinpas of creditcard. Let wel op dat je jouw pinpas activeert voor betalen in het buitenland. 

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw rekening blokkeert of dat er een storing is waardoor je niet kan betalen. Zet daarom het telefoonnummer van jouw bank altijd in je telefoon. Zo kan je de bank altijd bereiken bij noodgevallen. 

VOOR DE THUISBLIJVERS

Als je een rondreis Botswana gaat maken, ben je natuurlijk langere tijd weg van je huis. Laat niet overal op social media achter dat je voor een langere tijd weg gaat. Zorg er ook voor dat buren of vrienden regelmatig bij jouw thuis komen voor de post en de plantjes. 

Daarnaast is het handig om een kopie van je reisverzekeringen en reisdocumenten achter te laten bij je buren of vrienden. Mocht er iets gebeuren, dan kunnen zij bij deze documenten. 

VEILIGHEIDSRISICO’S

Vooral in de grotere plaatsen in Botswana komt criminaliteit regelmatig voor. Deze criminaliteit kan erg gewelddadig zijn. Hierbij kan je denken aan berovingen en inbraken. Naast dat dit gebeurt in de woonwijken, gebeurt het ook op toeristische accommodaties. Vaak worden op toeristische accommodaties bij geparkeerde auto’s ingebroken. Laat ook nooit waardevolle spullen in je auto liggen. 

Daarnaast is het niet verstandig om in het donker alleen over straat te gaan. Vooral als vrouw is dat niet slim. Helaas gebeuren er regelmatig verkrachtingen en aanrandingen plaats in Botswana. 

Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Hieronder staan een aantal voorzorgsmaatregelen die jij kan doen tijdens je rondreis Botswana

  • Loop niet alleen over straat, ook overdag niet
  • Rij altijd met je ramen en deuren gesloten, ook overdag
  • Parkeer de auto op bewaakte parkeerplaatsen
  • Draag geen opvallende sieraden
  • Bewaar documenten en geld op een veilige plek als je ze niet direct nodig hebt