Culturele uitstapjes Nederland
CULTUUR

De leukste culturele uitstapjes in Nederland

Ben je een echte cultuursnuiver? Dan zit je in Nederland op de ideale plek. Misschien verwacht je het van te voren niet, maar Nederland heeft de hoogste museumdichtheid van de wereld. Er is dus voor alles en iedereen wel een interessant museum om te bezoeken. Van de unieke kunstwerken van Nederlandse kunstenaars tot bijzondere UNESCO Werelderfgoederen. Ons kleine landje heeft enorm veel te bieden. In dit artikel zetten we een paar van de leukste culturele uitstapjes in Nederland voor je op een rijtje.

De Kunsthal in Rotterdam

De Kunsthal is een unieke culturele ervaring in Rotterdam. Niet alleen de afwisselende tentoonstellingen zijn een unieke belevenis, de architectuur van het gebouw zelf is ook al adembenemend. Het is ontworpen door de bekende architect Rem Koolhaas en trekt mensen van over de hele wereld. Het ontwerp draagt bij aan de inspirerende belevenis van de tentoonstellingen. Het museum heeft geen eigen collectie zoals de meeste andere musea. Er worden verschillende tentoonstellingen georganiseerd vanuit verschillende kunst perspectieven. Van fotografie tot beeldende kunst. Alles wat met kunst te maken heeft kan hier een plekje vinden. Erg leuk om eens te bewonderen omdat het dus altijd wat anders is.

Het Mauritshuis in Den Haag

Een van de bekendste musea in Nederland is uiteraard het Mauritshuis. Het Mauritshuis diende oorspronkelijk als woonhuis en hotel. Tegenwoordig zijn hier de mooiste kunstwerken uit de 17e en 18e eeuw te bewonderen. Ongeveer 800 kunstwerken van verschillende kunstenaars zijn hier te bezichtigen. Zo hangt hier bijvoorbeeld ‘De anatomieles’, ‘Het Meisje met de Parel’ en ‘Het Puttertje’. Meerdere kunstwerken van onder andere Rembrandt, Vermeer en Jan Steen zijn te bewonderen. Deze bijzondere collectie en de koninklijke uitstraling hebben gezorgd voor de bijnaam; ‘Het Juwelendoosje’. 

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam kan uiteraard niet ontbreken in het rijtje. Deze wordt gezien als hét nationale museum van Nederland. Hier wordt als het ware de gehele geschiedenis van Nederland verteld, van de Middeleeuwen tot nu. Het museum beschikt over meer dan 8.000 kunststukken in 80 verschillende zalen. Dit museum beschikt over de werkelijke topstukken van de Nederlandse kunst. Denk bijvoorbeeld aan ‘De nachtwacht’ van Rembrandt en “Het Melkmeisje’ van Vermeer. Naast de eigen unieke collectie, worden er ook genoeg tentoonstellingen georganiseerd met andere kunstwerken. Iedere Nederlander moet dit op z’n minst een keer bezocht hebben in zijn of haar leven. Het is een leuke ervaring, interessant voor alle leeftijden en meerdere keren te bezoeken. Er zijn namelijk zoveel kunstobjecten dat je elke keer wel weer wat nieuws ziet.