Cultuurverschillen
CULTUUR

De grootste cultuurverschillen tussen Nederland en Azië

Er zijn in de wereld veel cultuurverschillen. In Brazilië is carnaval het grootste feest in het jaar. Terwijl het in Amerika mogelijk is om legaal aan een wapen te komen. Tussen Nederland en Azië zijn ook ontzettend veel cultuurverschillen op alle gebieden. In dit artikel bespreek ik de grootste cultuurverschillen tussen Nederland en Azië. 

Verschillen in de omgang 

Een van de grootste verschillen tussen Nederland en Azië is de omgang met andere mensen. Mensen in Azië zijn heel erg beleefd. Dit toont zich in hele andere vormen als hier in Nederland. In Azië wordt een buiging gebruikt ter begroeting en om te bedanken. Terwijl we in Nederland gewend zijn om iemand te begroeten of te bedanken met een hand. Daarnaast geven Aziaten cadeaus en andere producten met twee handen aan. Het is belangrijk om producten ook met twee handen te ontvangen. Dit is voor hun een teken van respect. Zo geven ze bijvoorbeeld een visitekaartje ook aan met twee handen en ontvangen zij die ook met twee handen.

Andere eetgewoontes

Iedereen kent het grote verschil dat er in Azië met stokjes wordt gegeten in plaats van met bestek. Er zijn nog allerlei andere verschillen in eetgewoonten vergeleken met Nederland. In Azië wordt eten gezien als een belangrijk social activiteit en wordt vrijwel altijd samen met andere mensen gedaan. Hierdoor is de gastvrijheid groot en zie je grote groepen mensen samen eten. Daarnaast wordt er op alle momenten van de dag warm gegeten. Meestal bevat elke maaltijd ook rijst en wordt er gebruik gemaakt van speciale kruiden en specerijen. In Azië zie je in vrijwel elke straat allerlei eetkraampjes staan, dit wordt ook wel streetfood genoemd.  Hierin worden allerlei verschillende maaltijden verkocht. Van gedroogd fruit tot aan noedels. 

Het lichaam is heilig

In Aziatische landen hechten ze veel waarde aan hun lichaam. Het hoofd wordt gezien als een heilig deel van het lichaam, omdat het als het hoogste gedeelte van het lichaam wordt gezien. Het laagste gedeelte van het lichaam zijn de voeten. Die worden als vies beschouwd. Het is daardoor erg onbeschoft in hun cultuur om de onderkant van je voeten aan hun te tonen. Daarnaast moet je onthouden dat mensen daar niet graag aangeraakt worden. In tegenstelling tot Nederland waar we elkaar meer aanraken tijdens een gesprek.

Er zijn ontzettend veel cultuurverschillen tussen Nederland en Azië. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze verschillen als je op vakantie gaat of als je zaken met hen gaat doen. Op deze manier voorkom je misverstanden. Je bent tenslotte te gast in hun land.