VOOR HAAR

Duurzame tassen; waarbij comfort en stijl elkaar ontmoeten!

Tijdens deze blog gaan we het speciaal hebben over de duurzaamheid van tassen, hoe dit goed samen gaat met styling en wat er nou belangrijk is als je gaat kijken naar de productie van duurzame tassen. Iedereen heeft wel eens een tas nodig. Is het niet voor de boodschappen dan is het wel voor werk. Wat wij vooral belangrijk vinden, is dat de duurzame tassen die wij dagelijks dragen wel geproduceerd worden onder de juiste omstandigheden. Dit is voor veel bedrijven de normaalste zaak, maar helaas is dit in de praktijk toch niet altijd zo vanzelfsprekend. Micmacbags is hier een goed voorbeeld van. Zij hebben af en aan contact met de werknemers in India. Hiernaast proberen ze elke 6 maanden in de fabriek te komen kijken.  

Hoe kan je een duurzame tas herkennen?


Het is eigenlijk redelijk moeilijk om een duurzame tas te herkennen. Dit komt omdat, je duurzaamheid van het materiaal van de tas pas over de jaren heen kan controleren. Wij hebben toch een paar tips om jou te begeleiden bij de aankoop van jouw volgende duurzame tas.

Voor ons is het allereerst heel belangrijk dat er gekeken wordt naar het productieproces van bijvoorbeeld een laptoptas. Als er bij de productie beschrijving van de laptoptas deze code staat: SA8000; zit je eigenlijk goed. Deze code houd namelijk in dat een organisatie het stimuleert om sociale aanvaardbare praktijken in en op de werkplek te creëren. Ook kan je kijken naar  de ‘code of conduct’. Hierin staat ook vermeld wat het bedrijf er specifiek aandoet om het productieproces zo verantwoordelijk te laten verlopen of welke regels zij aanhouden. Doet een bedrijf dus moeilijk over het vrijgeven van zulke informatie? Dan is er iets niet helemaal pluis. 

 

 

Duurzame tassen stylen doe je zo.


Het stylen van duurzame tassen is eigenlijk vrij simpel. Wij kiezen eigenlijk altijd voor de kleur grijs, zwart of bruin. Deze kleuren zijn gewoon makkelijk te combineren met een casual outfit of een klassieke outfit. Hiernaast zijn sommige laptoptassen voor jouw outfit nog net de afmaker. Het stylen van je outfit met duurzame tassen is dus eigenlijk helemaal niet lastig. Wij zijn een enorm fan van de ‘all black’ outfit en dan met een licht grijze tas. Het accent van de outfit ligt dan vooral op de laptoptas. Hierdoor heb jij de tas niet alleen voor comfort bij je maar voegt de tas ook nog iets aan je outfit toe. Wat ook leuk is om een keer te proberen is om je broek te combineren met je tas en dan effen kleuren kiezen hiernaast. Denk hierbij aan het combineren van een zwarte wollen trui, sokken en schoenen met een grijze broek en een grijze laptoptas. Dit geeft ook een super hip effect. Heb jij nog meer style tips? Laat het weten in de comments.

Hoe belangrijk is een duurzame tas voor je portemonnee? 


Geluk is voor ons het belangrijkst. Toch is hiernaast geld ook heel belangrijk, ook al willen velen van ons dit ontkennen. Geld is wat ons voedt en hetgeen wat er voor zorgt dat je je af en toe euforisch voelt, maar wat heeft dit te maken met duurzame tassen? Duurzame tassen zorgen ervoor dat je je geld minder vaak hoeft uit te geven. Dit komt, omdat duurzame tassen over het algemeen langer mee gaan. Hoe vaak wij wel niet een minder duur tasje hebben gekocht bij een retail winkel die het nog geen week volhoudt is niet te tellen op twee handen. Je bespaart dus enorm veel geld als je voor een duurzame tas kiest.

En nu op duurzame tassen jacht!

Zoals je hierboven gelezen hebt is een duurzame tas goed voor je karmapunten en goed voor je portemonnee. Geef ons vooral een reactie met jouw ervaring met duurzame tassen!